Siirry sisältöön

Saunaetiketti

Näin pingviinit viihtyvät Hietasaaressa

Pingviinit noudattavat hillittyä ja rauhallista, toistaan kunnioittavaa saunomisasennetta, suhtautuvat asiallisesti pingviinitovereihinsa ja noudattavat hyviä saunatapoja.

Löylykilpailuja eivät pingviinit harrasta vaan kuuntelevat löylynheitossa muita herkällä korvalla. Torstaisin on kovien löylyjen ystäville erikseen varattu aika (klo 22-23).

Ainoastaan juhannusaattona käyttävät pingviinit vihtaa löylyhuoneessa mutta toki siivoavat jälkensä.

Pingviinit tuovat usein mukanaan sanomalehtiä, joita voi käyttää kuivikkeina jalkojen alla pukuhuoneessa. Lehtiä jättää pingviini myös muiden käytettäväksi.

Pingviini tuo mielellään ystäviä tutustumaan avantouintiin mutta muistaa aina ilmoittaa kotisivuilla ilmoitetulle vierailuvastaavalle etukäteen vierailijoista. Mahdollista ryhmävierailuista sovitaan myös hyvissä ajoin.

Kiukaan kestävyyden vuoksi pingviinit käyttävät erillisestä hanasta tulevaa ionisoitua löylyvettä. Saunavedet ovat eri värisissä, tarroin merkityissä ämpäreissä.

Pingviinit raikastavat välillä löylyhuoneen ilmaa huuhtomalla lauteet vesisuihkulla ja hetken tuuletuksella. Pingviinit eivät kastele seinäpaneeleita niiden eliniän pidentämiseksi.

Allergisten pingviinien vuoksi vältämme voimakkaita tuoksuja. Koska saunallamme ei ole suihkuja huolehtivat pingviinit henkilökohtaisesta hygieniastaan kotonaan. Meriveden voi toki pingviini huuhdella hiuksistaan saunan vesiletkulla.

Alkoholia eivät pingviinit tuo saunalle, eivätkä esiinny saunalla päihtyneenä.

Rasistisia tai vähemmistöjä syrjiviä kannanottoja eivät pingviinit käytä.

Koneellisen alipaineisen ilmastoinnin vuoksi pingviinit pitävät löylyhuoneen ulko-oven suljettuna.

Pingviinit pysäköivät autonsa Hietasaaren asvaltoidulle varsinaiselle pysäköintialueelle. Maanvuokrasopimuksemme kieltää ilman erillistä lupaa pysäköinnin muualle kuin Hietasaaren varsinaiselle P-alueelle. Mahdollinen INVA-merkki on haettava Kaupungilta, jos tarve pysäköidä lähemmäksi saunaa.

Pingviinit pyrkivät rakentavaan yhteistyöhön ja tuovat kehitysideansa hallitukselle tiedoksi.