Gå till innehåll

Välkommen

English Suomeksi

Bastun kommer att vara stängd från 14.4.2024. 

Sista dagen att besöka bastun är 13.4. fram till 22:00. 

Byggandet av den nya bastun inleds omedelbart och området är en byggarbetsplats. Pingviner är inte tillåtna på området (bryggan är också stängt).  

Den 14 april kommer vårt underhållsteam att tömma förråden och placera nödvändiga föremål i tillfällig förvaring. Det finns en hel del saker som vi inte behöver i den nya byggnaden. Om du är intresserad av att köpa några saker, vänligen kontakta Jan Svens.  Föremål kommer att säljas till ett rimligt pris på villkor att köparen själv lossar dem den 14 april!

Den nya bastu- och omklädningsbyggnaden bör vara klar till den nya säsongen. Öppningsdatum kommer att meddelas på hemsidan och via e-post. 

Det kommer att hållas ett ordinarie årsmöte i oktober. Inbjudan till årsmötet kommer att publiceras på hemsidan och även skickas ut via e-post. 

Som alltid kommer årsmötet att besluta om medlemsavgiften för den nya säsongen och det innebär också att årsmötet kommer att besluta om avgiften för duschar. 

Samma nyckelbrickor används i den nya bastun! Eftersom de returnerade nyckelbrickorna inte kan användas igen, överger vi pantsättningssystemet. Varje medlem kommer att köpä nyckeln för sig själv. Nyckelpriset för medlemmar är 10 EUR. Om en medlem har tappat bort sin nyckel kan han köpa en ny nyckel för samma pris. En tekniskt trasig nyckel (läsaren svarar inte) kommer att ersättas kostnadsfritt, men en fysiskt trasig nyckel kommer inte att ersättas kostnadsfritt. 

Depositionen kommer inte att återbetalas efter 5.3.2024 och gamla nycklar kommer inte längre att accepteras.  

Styrelsen

Medlemsavgiften för 2023-2024  är 100 €. (gäller fram till 15.4.2024, av nya medlemmar tas 10 € för nyckel).

Byggandet av den nya bastun börjas 15.4.2024.

Vaasan Pingviinit ry har ibruk ett medlemsregister med direktintegration till låssystemet. Alltså nyckeltaggen automatiskt direkt medlemsavgiften betalats via medlemsregistret. Du kan registrera dig och logga in via denna länk, jasen.vaasanpingviinit.fi

För att registrera dig måste du ha tillgång till en egen e-postadress, om inte, kan du sköta betalningen och registreringen vid Neste K Rådhusgatan. Om du betalar vid Neste måste du betala 5 € service avgift.

OBS! Inga betalningar får göras direkt till pingvinernas bankkonto!

NYA MEDLEM: Du betalar och får nyckeln från Neste K Rådhusgatan.

Möjligt med engångsbetalning!

Måndag-Lördag kl 10-18 kan du besöka Pingvinbastun genom att betala (8,09€) med din telefon vid ytterdörren. Summan kommer till din telefonräkning.  Betalning med pre-paid fungerar om du har minst 20 EUR saldo. Förståss betalar man skilt för varje besökare.
Vi använder simdräkter vid bastun.

Alkohol förbjudet vid bastun.


ARRENDEAVTALET FÖRUTSÄTTER : PARKERA TILL SANDÖS EGENTLIGA P-OMRÅDE!


Vaasan Pingviinit ry (Vasa Pingviner) grundades år 1965.

Syftet är att befrämja vinterbad och sammanföra vinterbadsentusiaster.

I samarbete med Vasa stad, har vi kunnat bygga en egen bastu, som ligger på en vacker och centralt beläget holme utanför Vasa centrum. På samma holme ligger Vasas största simstrand.

Nuvarande bastubyggnad färdigställdes 1999 och har underhållits regelbundet. Basturummet förnyades under 2009.

Bastubyggnad ägs av föreningen och vi bekostar allt med medlemsavgifter. Föreningen har försäkrat varje medlem med olycksfallsförsäkring (försäkringsbolaget Folksam).

Betalande ”medlems-Pingviner” har varit drygt tusen senaste åren. Nya medlemmar är förstås välkomna.

År 2015 påbörjades planering för en ny och mera rymlig bastubyggnad, som ska färdigställas under de kommande åren.

▪ Bastun är öppen varje dag. 10-22, torsdagar 10-23

▪ Medlemsavgiften är 100 € (+ nya medlemmar för nyckeln på 10 €). Säsong: 1.11.23 – 15.4.2024.

Avgiftsfritt VÄNBESÖK (1 VECKA) möjligt onsdag till lördag kl 10-18. Besöken måste alltid meddelas till styrelsemedlem i förväg.

För mer information, se ”Avgifter” sida

English Suomeksi